top of page

Zaštita privatnosti

Druga strana posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje prikupljamo i obrađujemo.

Prikupljanje ličnih podataka

Ličnim podacima se smatraju oni podaci koji vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.).

Druga strana ne prikuplja vaše lične podatke osim u slučaju kada ste nam ih vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom registracije na stranicu, pretplate i sl.), čime pristajete odnosno dajete dozvolu za njihovo korištenje u navedene svrhe.

Korištenje ličnih podataka

Druga strana će koristiti vaše lične podatke za potrebe tehničkog upravljanja internet stranicom, analize preferenci te prezentiranja općih i individualiziranih oglasa, s ciljem da vam se omogući pristup posebnim informacijama.

Druga strana neće dijeliti lične podatke korisnika kojim raspolaže trećim stranama, osim u slučajevima generalnih, neindentifikujućih podataka u statističke ili marketinške svrhe.

Kolačići (cookies)

Naš portal koristi kolačiće (cookies). Kolačići su fajlovi male veličine koji se privremeno pohranjuju na vašem uređaju, a što našoj stranici omogućava prepoznavanje vašeg uređaja prilikom sljedeće posjete.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetioca, identifikator uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih osobina internet stranice i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni, koji na uređaju korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjete te privremeni koji se pohranjuju samo prilikom posjete stranici.

Zavisno o postavkama na vašem internet pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste saglasni sa njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem uređaju pomoću postavki preglednika koji koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika koji se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprečavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti pravilno funkcioniranje ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku (browseru).

Sigurnost

Druga strana ulaže napore kako bi se osigurala sigurnost ličnih podataka te usklađenost s važećim zakonima o zaštiti podataka. Vaši su podaci zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenog pristupa i izdavanja.

bottom of page