top of page
  • DS

Nasrallah se pojavio u javnosti nakon špekulacija o njegovoj smrti

Vođa libanske šiitske organizacije Hezbollah Hassan Nasrallah pojavio se prvi put u javnosti nakon što su krenule glasine da je teško bolestan, u komi, pa čak i mrtav.


Nasrallah se pojavio u javnosti povodom 30 godina od formiranja televizije Al Manar, koja je suštinski dio samog pokreta Hezbollah.


Protekle sedmice mnogi mediji su prenosili vijest o njegovom zdravstvenom stanju, a špekulacije su se kretale od toga da ima koronovirus, preko kome do toga da je umro.


Tada je Hezbollah odbacio špekulacije o smrti svoga lidera, tvrdeći da je njegov otežan govor prilikom posljednjeg obraćanja bio izazvan proljetnom alergijom i pneumonijom.


Njegovo pojavljivanje u javnosti otklonilo je dio sumnji o njegovom zdravlju, a sam je poručio da se sada osjeća dobro i da nema zdravstvenih problema. "Ljudsko biće je ljudsko biće i ponekad se razbolite ili umorite", izjavio je Nasrallah, prenosi Reuters.


Pored mnogih tema o kojima je govorio libanski mediji izdvajaju njegovu najavu da će Hezbollah početi uvoziti naftu iz Irana ukoliko se nastavi sa nestašicama goriva u zemlji, vršeći pritisak na vlasti i uvoznike.


Teška ekonomska i politička kriza potresa Liban gotovo godinu dana, a o tome smo ranije detaljnije pisali.

 

Comments


bottom of page